info@destartbaansoesterberg.nl 0346 - 353 058

Wij behalen mooie scores!

Kinderen van De Startbaan scoren ten opzichte van andere scholen in de gemeente Soest goed op de Centrale eindtoets. Wij doen iedere dag ons best er bij de kinderen uit te halen wat er in zit en zijn dan ook erg trots op deze resultaten. In onderstaande grafiek kunt u aflezen hoe onze leerlingen van groep 8 de afgelopen 5 jaar gescoord hebben.

Meer informatie vindt u op de website van Scholen op de Kaart.

“Hoogste cijfers voor De Startbaan en 1e Van der Huchtschool”, Soestercourant 9 maart 2020.

Gemiddelde eindtoetsscores

De Inspectie van het Onderwijs controleert of het onderwijs op scholen van voldoende niveau is. Ze kijkt hiervoor onder meer naar de resultaten van leerlingen op de eindtoets. Het beoordelen van de resultaten werd tot en met 1 augustus 2020 gedaan op basis van de gemiddelde score van leerlingen. Dit is veranderd: vanaf 1 augustus 2020 kijkt de inspectie naar referentieniveaus.

De gemiddelde score van de school wordt vergeleken met de ondergrens van de inspectie. Toelichting

Let op: vanwege het coronavirus is er in schooljaar 2019-2020 geen eindtoets afgenomen. De referentieniveaus zijn daarom pas zichtbaar in 2020-2021.