directie@destartbaansoesterberg.nl 0346 - 353 058

Onze opvang

Ska Kinderopvang

Bij Kindcentrum de Startbaan bieden wij opvang voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Voor kinderen vanaf 2 is er een kinderdagverblijf. Voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar hebben we een Speelleergroep, voor kinderen van 4 tot en met 12 is er buitenschoolse opvang.

Kindcentrum in ontwikkeling

De Startbaan is een kindcentrum in ontwikkeling waarin we een vloeiende overgang creëren tussen kinderopvang en onderwijs. We werken nauw samen met als doel: werken vanuit één visie en pedagogisch klimaat.

Kindcentrum de Startbaan biedt basisonderwijs en kinderopvang voor kinderen van 2 tot 13 jaar in Soesterberg. Iedereen is welkom en hebben een wereldwijze mindset: opgroeien tot een wereldburger waar je alle kans krijgt om je te ontplooien en te ontwikkelen. Want ieder kind verdient een goede start en de beste voorbereiding op de wereld van morgen!

Ontdek de wereld bij de Startbaan!

Beleef, leef, lef is onze lijfspreuk. En onze opvang straalt dat uit: van alles ontdekken en zichtbaar anders. We dagen kinderen uit en laten hun grenzen verleggen. Kinderen krijgen alle ruimte om te leren door te experimenten, uit te proberen en zelf te ervaren.

Lekker lezen, een spel spelen, knutselen, koken, bakken, voetballen of buitenspelen… het kan allemaal! Een vast team van enthousiaste pedagogisch medewerkers nemen de tijd voor ieder kind en spelen in op de verschillen in leeftijd en interesse. Bij kindcentrum de Startbaan bieden we ook verrassende activiteiten en gezellige uitstapjes aan.

Diensten en aanbod

Speelleergroep

De speelleergroep is onze peuterschool ‘nieuwe stijl’. Er is volop uitdaging voor nieuwsgierige peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Knutselen, in de hoeken spelen, voorlezen, werkjes maken, sportactiviteiten, liedjes zingen, met elkaar op stap en samen de wereld ontdekken. Ook leren ze rekening met elkaar houden, samenwerken, delen en op hun beurt wachten. Allemaal sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool!

Buitenschoolse opvang

Yes, klaar met school en eindelijk zelf kiezen wat je leuk vindt om te doen! Dat is ons uitgangspunt op de buitenschoolse opvang. We beginnen de middag met wat drinken en een gezonde snack, daarna gaan we spelen. Een eigen aflevering van StukTV maken, een modeshow organiseren, buiten de grootste hut bouwen of rustig een boekje lezen. Bij Ska Kinderopvang bepalen kinderen zelf hoe de middag eruitziet.

Kinderen bepalen het op de BSO

Op de bso maken kinderen vriendjes en vriendinnetjes voor het leven. De ene dag samen de keuken in om een gezonde courgettesoep te maken en de andere dag de snelste knikkerbaan bouwen. We merken dat kinderen aandachtiger bezig zijn als zij zelf een activiteit uitkiezen. We vragen kinderen wat ze willen doen maar bieden daarnaast ook toffe activiteiten aan. Hierdoor maken ze kennis met techniek, cultuur, kunst en de natuur. Hoe leuk is dat!

Aanmelden

Wil je meer weten over de dagopvang van 2 tot 4 jaar, de speelleergroep en/ of de bso neem dan contact op met één van onze klantadviseurs voor meer informatie 033 470 13 03 / klanten@ska.nl.